søndag 18. mai 2008

Masse trening.

Den siste måneden har det stått mye trening på programmet. Vidar og jeg har fått gått endel spor, og fått trent mye lydighet. Innimellom dette prøver vi å gjøre noe her hjemme, både ute og inne, men når man er bitt av denne hundebasillen er det nok de hjemmelige ting som kommer i siste rekke.

Første helgen i mai hadde vi ipo kurs i Slagen Brukshundklubb. Vi hadde hentet inn en italiener med navn Fabrizio Coppala som instruktør og figurant. Sammen med vår kjære lokale figurant Ingar Andersen, utgjorde disse to et kjempe flott team. Vi var 19 stk på kurset og her kom bikkjefolk helt fra Tromsø og Sverige. Vi hadde gjordt om huset vårt til et lite "Åkerbommans land" siden Sylvia også kom på besøk og ble innlosjert med hunder og valper i campingvognen. Per Stian hadde rømt rommet ( ble nok LITT for mange hunder for han he-he) så da leide vi det likså godt ut til fam. Gjærdalen med alle dems porselenshund og pudler ( les riesenschnauser og dvergschnauzere ) .

Helgen ble uforglemmelig for mange av oss, og for oss og våre hunder kom vi et langt skritt videre mot målet vårt. Vidar og Pharos fikk mange nyttige tips ang samarbeid dem i mellom. Og for dere som kjenner litt til Pharos sitt temperamang skjønner dere at dette var et godt skritt framover for disse to. Jeg er og blir kjempestolt og imponert av disse to, og ønsker de all den suksê de kan få.





For Asti og meg ble helgen en uforglemmelig reise. Fra å komme på fredag med en litt forsiktig mammadalt kunne jeg reise hjem på søndag med en hund full av selvsikkerhet og en som virkelig mente det hun skulle gjøre utpå banen. Det er SÅ morro å se når hundene virkelig ivrer etter å få komme ut på banen å jobbe gang på gang.







Asti forteller Fabrizio tydelig at denne armen eier jeg, og til slutt vant hun !! Kjempestolt.





Siden dette var Sylvias første Norges besøk, og i og med at det i løpet av det siste året har kommet endel valper fra henne til Norge bestemte vi oss for at vi på lørdag kveld skulle ha et lite " Åkerblomman valpe treff " i Anilla. Så etter en lang dag på Slagen og en god middag tilrettelagt av Lone og Hanna ( tusen takk for all hjelp!!! dere er noen knupper!!) rant det på med store og små, både på to og fire, og kvelden ble kjempehyggelig. Morro for Sylvia å se igjen valpene sine. Her vanket det tips og ros fra ekspertpanelen som for anledningen besto av Sylvia og Lone.
Og for meg som synes 3 svarte bartedyr på et sted egentlig er nok.......... vel, vi hadde det kjempekos !!

Helgen ble avsluttet på søndag kveld med mange fornøyde ekvipasjer som hadde fått masse ut av helgen. Ekstra "fornøyd" ble vel Annja, Ole Jacob og Lycke, da Sylvia satte igjen lille Alectra i dems eie. Lykke til, Ole Jacob. Løpet er allerede lagt, bare se her:

Ingen tvil om hva denne frøkna skal bli når hun blir stor.



Bortsett fra all trening har vi da fått gjordt noe hjemme her også. Vidar har satt opp et nytt gjerde, og det trengs. Vi har nemlig veddeløpsbane midt på plenen av to svarte bartedyr som bruker plenen som rundløype. De er nå litt skuffa for nå er det vi som kan velge om de skal få lov å komme på plenen. Dypt urettferdig!! At de har flere mål med skog å løpe i er ikke helt det samme, for der finners det nemlig ikke blomster og hagemøbler å springe rundt !! Pharos derimot tar seg ofte et lite kjølende bad i fuglebassenget!! Der har han funnet ut at han får plass. Det er aldri kjedelig når han er i nærheten. Han finner på det mest utrolige. Desuten har han funnet ut at å hoppe på trampoline er stas og at det kiiiiler i magen.











Hanna og jeg har hatt våropprydding i skogen og rundt huset. Brukte en hel dag på å brenne gamle plankerester og skrot. Ingen fare med å brenne bål her i huset, med så flinke brannvakter vi har. Jobben ble avsluttet med en "gourmet" pølsemiddag for alle deltagerne.




Vasko tok på seg hovedansvaret for vaktholdet.


Bissie er medhjelper.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hei hei :)
Så flott at alt står bra til med dere, dere er flinke :) Moro med fremgang.